دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳ |۱۴ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 16, 2024

سیره عملی بزرگان در احترام و تکریم علما بوده و همواره آحاد جامعه را به این مهم توصیه و سفارش نموده اند،‌ چراکه تجلیل از علما و تقدیر از آنان احترام به مقام علم و دانش است.

به گزارش خبرنگار خبرگزای حوزه از بروجرد حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی امام جمعه شهرستان بروجرد در آیین افتتاحیه همایش ادبی دکتر سید جعفر شهیدی که در سالن همایش های دانشگاه آزاد بروجرد برگزار شد گفت:‌بروجرد شهر علم و ادب و خاستگاه علمای بزرگ است که افتخار دارد همایش علامه شهیدی را برگزار کند.

وی افزود :‌در مکتب انسان ساز اسلام، علما و دانشمندان از مقام بالایی برخوردارند و با اوصافی متعالی ستوده شده‌اند که بعد از ائمه(ع)‌ کسی را یارای برابری  با آنان در شان و مرتبت و منزلت نیست،‌چراکه مشغول هدایت و ارشاد انسان ها هستند و  برای جامعه الگوی اندیشه و عمل می باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی با بیان اینکه ‌خداوند مقام علما و دانشمندان را رفیع دانسته و به آنان در آخرت درجات بالاتری اعطا می کند، گفت: با توجه به شان عالمان ربانی تجلیل از آن ها امری          اجتناب ناپذیر است و در واقع تکریم آن ها تکریم انبیای الهی و ائمه هدی(ع) است.

امام جمعه بروجرد ادامه داد:‌ سیره عملی بزرگان نیز در احترام و تکریم علما بوده و همواره آحاد جامعه را به این مهم توصیه و سفارش نموده اند،‌ چراکه تجلیل از علما و تقدیر از آنان احترام به مقام علم و دانش است.

حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی گفت: این همایش با هدف قدردانی و قدرشناسی استاد فرزانه ، محقق و مورخ ژرف نگر، علامه شهیدی برگزار شد که عمر با برکت خود را در راه نشر دین و فرهنگ و ادب و ترویج مکتب اهل‌بیت(ع) سپری کرد.

وی ادامه داد:‌ این مرحوم عمر خود را در راه تربیت شاگردانی که امروز فراروی  طالبان علم و دانش هستند، گذراند و در ابعاد مختلف منشا آثار و برکات گردید و کتب تحقیقی با ارزشی از خود به یادگار گذاشت.

امام جمعه بروجرد ادامه داد:‌بسیاری از کتبی که در زمینه تاریخ ائمه(ع) ،‌نگاشته شده جنبه نقل و حکایت‌گری دارد که نازل ترین مرحله تحقیق در حوزه تاریخ است. اما دکتر شهیدی فقط تاریخ نگار نبود، که صرفا وقایع تاریخی بنویسد، بلکه درست و غلط آن را تحلیل می‌کرد و تمیز می داد.

حجت‌الاسلام والمسلمین ترابی گفت:‌علامه شهیدی نه تنها‌ مورخ، بلکه پژوهشگر توانمند در زمینه تاریخ بود، و ترجمه نهج‌البلاغه گویای این مطلب است که با تسلط کامل کتاب شریف نهج‌البلاغه را ترجمه کرده، در حالی که مسلط به زبان عربی و پارسی است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha